Multifunctionele Flowmeter met oneindige levensduur

Innovatieve flowmeter waarmee het meetresultaat zelf instelbaar is
Inventor MLJP Peters

14e generatie Flowmeter, een revolutionaire ontwikkeling 

Voor het eerst in de geschiedenis kan nu elke gebruiker de meetresultaten zelf eenvoudig aanpassen voor een optimaal resultaat
Uitermate geschikt voor extreem onvoorspelbare omstandigheden waar vloeistofmetingen afwijken door grote temperatuurverschillen of drukverschil. Door deze ontwikkeling/innovatie is het mogelijk om snel en eenvoudig op de plek van bestemming, waar de meting plaats vindt het beste meetresultaten in te stellen. Deze  ontwikkeling is door zijn nieuwe constructie zeer geschikt voor vele industriële toepassingen.

Een flowmeter die levenslang meegaat  
Door een ander uitgekiende constructie heeft deze flowmeter een oneindig lange levensduur.

Door middel van intelligente ontwerpmethodes en betere materiaalkeuzes kunnen we de levensduur van producten aanzienlijk verlengen, wat bijdraagt aan een circulaire economie 
PetersInvent laat met de 14e generatie flowmeter zien dat duurzaam produceren mogelijk is. Zelfs met een technisch hoogwaardig gecompliceerd product. In de toekomst zal dit de nieuwe norm worden voor het samenstellen van producten om uitputting van grondstoffen en vervuiling door extra productie te voorkomen.

PetersInvent heeft al deze nieuw ontwikkelde eigenschappen in één flowmeter geconstrueerd
Twee geheel nieuwe innovatieve doorontwikkeling op basis van de 4e generatie basisflowmeter. Voor ons was het de uitdaging deze nieuwe mogelijkheden in een flowmeter te construeren. Maar ook dat deze nieuwe ontwikkelingen duurzaam te produceren zijn. De grootste uitdaging was deze flowmeter als low budget te kunnen produceren. Dat zelfs deze revolutionaire nieuw ontwikkelde flowmeter kan concurreren met de meest goedkope kunststof flowmeters in de markt.

Geschikt voor de meest uiteenlopende toepassingen
De basisconstructie is niet gevoelig voor licht vervuilde vloeistoffen. Zie de video op YouTube (2.22min.) als voorbeeld. Hierdoor is deze flowmeter voor de meest uiteenlopende toepassingen uitermate geschikt. Door de nieuwste ontwikkelingen, zeer geschikt voor vloeistoffen van verschillende viscositeit.

Deze nieuwste ontwikkeling kan drinkwaterverspilling drastisch verminderen
Gezien de low budget uitvoering en de zeer hoge kwaliteit is deze flowmeter uitermate geschikt om overal waar het kostbare drinkwater stroomt nauwkeurig te meten. Door het drinkwater nauwkeurig te meten kan verspilling op grote schaal in de wereld voorkomen worden. Nu al is er in grote delen van de wereld een groot drinkwatertekort. Waar en waarvoor een flowmeter geschikt is om in te zetten heeft alles te maken met de verkoopprijs en de kwaliteid.

De voordelen op een rij:

  • Revolutionair: Elke gebruiker kan de meetresultaten eenvoudig aanpassen voor het beste resultaat.
  • Duurzaam: Speciaal ontwikkeld met het oog op de huidige milieuproblematiek om de uitputting van grondstoffen te verminderen. Door de uitgekiende constructie kan deze flowmeter keer op keer snel en eenvoudig gereinigd worden waardoor een oneindig lange levensduur mogelijk is. Dit maakt de flowmeter bijzonder geschikt voor ontwikkelingslanden/afgelegen gebieden, waar vervanging van een flowmeter vaak niet mogelijk is, tijdrovend en kostbaar.
  • Universeel: De 14e generatie flowmeter is uitermate geschikt voor een breed scala aan verschillende vloeistoffen en geschikt voor de meest uiteenlopende toepassingen.
  • Robuust: De flowmeter is robuust uitgevoerd, kan tegen een stootje en een vervuilde omgeving. Door zijn unieke constructie is deze flowmeter niet meer gevoelig voor licht verontreinigde vloeistoffen, zoals zand in drinkwater. Zie de demonstratievideo op YouTube (2.22 min).
  • Meetnauwkeurigheid: De 14e generatie flowmeter heeft een nauwkeurigheid van minder dan 2% afwijking in het te meten gebied.
  • Massaproductie: Onze nieuwste flowmeters zijn ontworpen voor massaproductie waardoor de flowmeters kunnen concurreren met de goedkoopste flowmeters in de markt. Hierdoor is er sprake van een low budget product maar met een enorm kwaliteitsverschil en vele extra mogelijkheden.
  • Schaalbaar: Deze flowmeter kan relatief eenvoudig worden aangepast voor verschillende doorstromingen, tot wel 120 l/min.
  • Energiezuinig: Geschikt voor omstandigheden waar weinig energie beschikbaar is.
  • Doorontwikkeling: Deze basisflowmeter kan door PetersInvent nog vele jaren doorontwikkeld worden of aangepast aan gecompliceerde productie processen om grote orders binnen te kunnen halen.

Elke nieuwe ontwikkeling is officieel op datum en tijd volgens Europese wetgeving geregistreerd
PetersInvent zal nooit nieuwe innovatie openbaar maken voordat er officieel patent is aangevraagd. Voor de 14 nieuwste innovaties geld dat een patentaanvraag pas gedaan wordt als er spraken is van een nieuwe samenwerking. Om zo lang mogelijk, 20 jaar, gebruik te kunnen maken van patentbescherming.

PetersInvent heeft met de 14e generatie een geheel nieuwe flowmeter ontwikkeld
Die niet alleen de wetenschap, maar ook ontwikkelingslanden, industrieën en het milieu wereldwijd ten goede komt.

Marcel Peters
Product Development Engineer
PetersInvent
LinkedIn