10% minder CO2-uitstoot en brandstofverbruik

Een nieuw tijdperk voor brandstofmotoren: significante CO2-reductie mogelijk dankzij baanbrekende flowmeter
Inventor MLJP Peters

Revolutionaire flowmetertechnologie maakt tot 10% minder CO2-uitstoot en brandstofverbruik mogelijk voor alle auto’s en vrachtwagens
De 5e en 6e generatie flowmeters van PetersInvent bieden een ongekende precisie in het meten van brandstofverbruik. Door real-time inzicht te geven in het werkelijke brandstofverbruik, stellen deze innovaties bestuurders in staat om hun rijgedrag te optimaliseren en zo tot wel 10% minder CO2 uit te stoten en brandstof te besparen.

Brandstofbesparing en CO2 vermindering is alleen maar mogelijk als het snel variërende brandstofverbruik (tussen stationair en maximaal verbruik) uiterst nauwkeurig gemeten kan worden. Bij elk ander systeem met de kleinste afwijking zijn deze prestaties niet mogelijk. Er is geen andere low budget flowmeter die het brandstofverbruik zo nauwkeurig kan meten.

PetersInvent is ervan overtuigd dat brandstofmotoren, met behulp van innovaties, een cruciale bijdrage kunnen leveren aan CO2-reductie
De verbrandingsmotor staat op het punt een enorme stap vooruit te zetten met een nieuwe innovatie van PetersInvent. Deze technologie belooft de CO2-uitstoot aanzienlijk te verminderen en tegelijkertijd de efficiëntie te verhogen. Dit maakt schone, krachtige verbrandingsmotoren een haalbare realiteit voor de toekomst.

De 7e generatie flowmeter is speciaal ontwikkeld om uiterst nauwkeurig het totale brandstofverbruik per seconden van een Formule 1 wagen tijdens alle te rijden omstandigheden zichtbaar te maken

Voor Formule 1 wagens en Vrachtwagens gaan wij een stap verder door de ontwikkeling van een Micrometer
Nieuw gecompliceerde innovatieve ontwikkelingen vinden altijd eerst plaats in de Formule 1. Met deze nieuwe technologie zijn wij in staat een gecontroleerde hoeveelheid brandstof per cilinderslag te injecteren.

Geoptimaliseerde verbranding:

  • Maximale efficiëntie: Een nieuw ontwikkelde Micrometer optimaliseert het brandstofmengsel per cilinderslag, resulterend in maximale verbrandingsefficiëntie, minimale CO2-uitstoot en optimaal gebruik van de krachtbron. Per cilinderslag gaat het om zeer kleine hoeveelheden in milliliters. Om deze zeer kleine doseringen mogelijk te maken heeft PetersInvent 3 Micrometers ontwikkeld geschikt voor verschillende brandstofsystemen.
  • Precisie op microniveau: De Micrometer doseert brandstof per cilinder met ongekende precisie, zelfs op afstand per cilinder regelbaar in real-time (bij Formule 1 motoren).
  • Ontmanteling van bestaande brandstofsystemen: Door gebruik te maken van de Micrometer kunnen bepaalde delen van de bestaande brandstofmotor komen te vervallen.
  • Samenwerking met specialisten: Integratie van deze technologie vereist nauwe samenwerking met gespecialiseerde bedrijven in brandstofmotorontwikkeling.

Innovatieve injectietechnologie:

  • Nauwkeurige injectie: PetersInvent ontwikkelde een injectiesysteem dat minuscule brandstofhoeveelheden razendsnel en met millisecondenprecisie per cilinderslag injecteert.

Technische uitleg werking flowmeters geschikt voor brandstofmotoren, 5e – 6e – 7e generatie

Het huisdeel waar de brandstofstroming plaatsvindt, bestaat uit 3 kunststof onderdelen en heeft een gezamenlijk gewicht van 0,3 gram
Dit kleine kerndeel bestaat uit een huisdeel, rotor en een worm, microtechnologie. Onder de microscoop gaat een wereld open aan een hoogwaardige samenstelling van vele vormgevingen en maatvoeringen waar productietechnisch zeer hoge eisen aan gesteld worden. De flowmeter is een hoogwaardig meetinstrument. De kunststof rotor is opgebouwd uit twee assen met drie vleugels. De rotor heeft een gewicht van 0,0047 gram. Deze minuscule kleine rotor heeft een toerental van 36.800 omwentelingen bij 2 liter per minuut, 613 omwentelingen per seconde. Bij 2 liter per minuut zijn er 110.400 pulsen. Per rotatie van de rotor zijn er 3 pulsen. Het is nauwelijks voor te stellen dat de 2 kunststof assen, 0,3mm dik van de rotor, niet direct in de kunststof lagers versmelten bij deze gigantische toerentallen. Of dat de minuscuul kleine kunststof-rotor door de in rotatie gebrachte vloeistofstroom tijdens maximale doorstroming niet uit zijn lagers wordt geblazen. Om deze waanzinnige technische samenstelling mogelijk te maken draait alles om balans zonder enige vorm van wrijving.

Deze ontwikkeling is revolutionair, innovatief en op natuurkundige basis samengesteld
Deze innovatieve technologie is gebaseerd op natuurkundige principes. Na jaren van onderzoek en ontwikkeling zijn we erin geslaagd om deze uiterst betrouwbare constructie te realiseren. De basis van dit ontwerp is al meer dan 35 jaar succesvol in gebruik. Zie de 1e 3 generatie basis Flowmeters.

Meerdere Industriële toepasbaarheid van de nieuw ontwikkelde flowmeters
De nieuw ontwikkelde flowmeters zijn niet alleen geschikt voor het nauwkeurig meten van brandstofsystemen maar ook voor een breed scala aan andere industriële toepassingen. Uitermate geschikt voor meerdere soorten vloeistof.

Elke nieuwe ontwikkeling is officieel op datum en tijd volgens Europese wetgeving geregistreerd
PetersInvent zal nooit nieuwe innovatie openbaar maken voordat er officieel patent is aangevraagd. Voor de 14 nieuwste innovaties geld dat een patentaanvraag pas gedaan wordt als er spraken is van een nieuwe samenwerking. Om zo lang mogelijk, 20 jaar, gebruik te kunnen maken van patentbescherming.

Uitdagingen en kansen:
PetersInvent is op zoek naar partners om deze baanbrekende technologie op de markt te brengen en een significante bijdrage te leveren aan de vermindering van CO2-uitstoot.

Marcel Peters
Product Development Engineer
PetersInvent
LinkedIn