Gasmeter

Low Budget kunststof Gasmeter
Inventor MLJP Peters

Revolutionaire doorbraak in de wereld van gasmetingen
Na jaren van onderzoek en ontwikkeling is het PetersInvent gelukt om 3 innovatieve, volledig kunststof gasmeters te ontwikkelen. Elke gasmeter is een baanbrekend meetinstrument dat is gebaseerd op een volledig nieuwe constructie.

De gasmeter bestaat uit slechts drie kunststof onderdelen.
Het was de uitdaging om elke vorm, maatvoering en onderlinge verhoudingen innovatief zo op elkaar af te stemmen om de gasstroom zo nauwkeurig mogelijk te kunnen meten.

Om (variabele) gasstromingen te kunnen meten moest er een geheel nieuwe rotor en worm ontwikkeld worden
Door de ontwikkeling van een ultra lichtgewicht 3D-rotor kan zelfs de kleinste gasstroom worden gedetecteerd. Ook de worm was een gecompliceerde uitdaging om de gasstroom op het juiste moment in rotatie te brengen zodat de rotor volledig in balans de doorgaande gasstroom kan meten. Ongeacht de waanzinnig moeilijke samenstelling moet elke constructie die wij bedenken ook nog eens matrijs technisch gemaakt kunnen worden.

Door de ontwikkeling van 3 innovatieve low budget gasmeters heeft PetersInvent de grenzen verlegt
Het is PetersInvent gelukt om een betaalbare en betrouwbare gasmeter te ontwikkelen die de traditionele dure gasmeters overtreft.

Unieke voordelen:

  • Kostenefficiënt: Dankzij de innovatieve kunststof constructie zijn onze gasmeters als massaproduct te produceren. Hierdoor is er spraken van een low budget product.
  • Veilig: Het glasvezelreflectiesysteem maakt de gasmeter veilig voor gebruik met brandbare en explosieve gassen.
  • Veelzijdig: Door de mogelijkheid om een extra metalen huis, drukhuis toe te voegen, zijn onze gasmeters geschikt voor vele toepassingen.
  • Duurzaam: De kunststof constructie is robuust uitgevoerd gaat lang mee en kan tegen een stootje.

De toekomst van gasmeting
PetersInvent blijft investeren in onderzoek en ontwikkeling om de gasmeters nog verder te verbeteren. Deze complexe ontwikkeling hebben wij nooit eerder naar buiten gebracht, maar voor ons zelf gehouden. Wij moeten onszelf blijven uitdagen/trainen het onmogelijke mogelijk te maken om steeds meer en sneller innovatief te kunnen denken/ontwikkelen.

Revolutionair
De nieuwste ontwikkeling voor een gasmeter maakt het zelfs mogelijk, door een ingenieus systeem dat de meetresultaten en weerstand naar wens instelbaar zijn. Constructie technisch is deze ontwikkeling uniek in de wereld voor meters op basis van een rotor.

Het nauwkeurig meten van gasstromingen is een complexe uitdaging
Door de veel grotere bewegingsvrijheid van gasdeeltjes ten opzichte van vloeistofdeeltjes kan het gas veel gemakkelijker de rotor passeren zonder gemeten te worden. Gas of vloeistof dat de rotor passeert zonder gemeten te worden veroorzaakt afwijking. Vooral bij variabele gasstromingen bemoeilijkt dit de meetnauwkeurigheid.

Doorontwikkeling
Er nog zijn meer ideeën om de kerndelen van de gasmeters komende jaren in samenwerking verder te ontwikkelen. Onze 40 jaar ervaring in deze gespecialiseerde materie van flow en gasmeters stelt ons in staat innovatieve oplossingen te bedenken en productietechnisch te ontwikkelen zoals het daadwerkelijk geproduceerd gaat worden.

Nieuwe ontwikkelingen stoppen nooit
Gezien de laatste 14 nieuwste innovaties zien wij altijd weer nieuwe mogelijkheden. Dit is al meer dan 35 jaar zo en dit stopt nooit.