Low budget Flow Meter

1e 3 generatie basis Flowmeters doorontwikkeld naar een nieuwe low budget Flowmeter
Inventor MLJP Peters

PetersInvent heeft een nieuwe low budget flowmeter samengesteld op basis van de 1e 3 generatie zwaar verouderde basisflowmeters
De 8e generatie flowmeter is een doorontwikkeling van onze 1e 3 generatie basisflowmeters. Gebaseerd op jarenlange expertise zijn er nieuwe verbeteringen gerealiseerd. De 8e generatie biedt ongeëvenaarde precisie en betrouwbaarheid voor een breed scala aan toepassingen. Door gebruik te maken van de nieuwste technologische ontwikkelingen is productietechnisch veel meer mogelijk dan 35 jaar geleden.

De vernieuwde doorontwikkeling biedt ongekende voordelen:

  • Hoge nauwkeurigheid: De flowmeter heeft een metamorfose ondergaan door innovatieve aanpassingen. De flowmeter is ontworpen aan de hand van de nieuwste geavanceerde technieken wat resulteert in een meetnauwkeurigheid die ongeëvenaard is in de markt voor low-budget flowmeters.
  • Lage productiekosten: Door innovatieve ontwikkelingen zijn al onze nieuwste flowmeters voor het eerst geschikt voor massaproductie. Door slimme engineering en productietechnieken kunnen onze laatst ontwikkelde flowmeters tegen low budget prijzen aangeboden worden.
  • Breed scala aan toepassingen: De flowmeter is geschikt voor diverse vloeistoffen en kan worden gebruikt in een breed scala aan toepassingen, van industriële processen tot medische apparatuur.
  • Robuuste constructie: De flowmeter is ontworpen voor een lange levensduur en is  bestand tegen zware omstandigheden.
  • Eenvoudige installatie en onderhoud: De flowmeter is eenvoudig te installeren en te onderhouden, waardoor besparingen op tijd en kosten worden gerealiseerd.

Waarom investeren in de PetersInvent flowmeter?

  • Een enorm marktpotentieel: De markt voor flowmeters is groot en groeit voortdurend. De vraag naar nauwkeurige en betaalbare flowmeters is met name sterk.
  • Een concurrerend voordeel: De PetersInvent flowmeter biedt een ongeëvenaard pakket van voordelen ten opzichte van de concurrentie, waardoor u een sterk concurrerend voordeel heeft.
  • ruim 35 jaar specialistische kennis op dit zeer gecompliceerde gebied van vloeistofstromingen: PetersInvent heeft meer dan 35 jaar ervaring in de ontwikkeling van hoogwaardige kunststof flowmeters en productie. Het team heeft een diepgaande kennis van de markt en de technologie.
  • Een bewezen track record: De eerdere flowmeters van PetersInvent hebben zich al decennialang bewezen in diverse toepassingen.

Extra informatie:

  • De flowmeter kan uitgevoerd worden in 4 à 5 variaties met doorstromingen van 0,1 t/m 120 l/min.
  • De flowmeter bestaat uit slechts 3 kunststof onderdelen.
  • PetersInvent biedt 3 verschillende detectiemethoden voor de rotor, waardoor de flowmeter voor meer toepassingen kan worden gebruikt.

Technische info over de werking
De maximale doorstroming van deze flowmeter/uitvoering is 4,5 liter per minuut. De rotor behaalt daarbij een ongelooflijke snelheid van 91.950 toeren per minuut. De zeer kleine driedimensionale rotor heeft een gewicht van 0,0047 gram en twee assen van 0,3mm. De kunststof assen draaien in twee kunststof lagers met deze enorme snelheid zonder te kapot te gaan. De basisconstructie heeft zich al ruim 35 jaar in de praktijk bewezen. De samenstelling van het kerndeel is op natuurkundige basis ontworpen. Het heeft ons vele jaren aan onderzoek, ontwikkeling van prototypes gekost om deze complexe materie van in rotatie gebrachte vloeistofstromingen met succes te kunnen controleren.

Elke nieuwe ontwikkeling is officieel op datum en tijd volgens Europese wetgeving geregistreerd
PetersInvent zal nooit nieuwe innovatie openbaar maken voordat er officieel patent is aangevraagd. Voor de 14 nieuwste innovaties geld dat een patentaanvraag pas gedaan wordt als er spraken is van een nieuwe samenwerking. Om zo lang mogelijk, 20 jaar, gebruik te kunnen maken van patentbescherming.

PetersInvent is op zoek naar een investeerder om samen deze revolutionaire flowmeter op de markt te brengen
Dit is een unieke kans om deel te nemen aan een disruptieve technologie met een enorm potentieel.

Marcel Peters
Product Development Engineer
PetersInvent
LinkedIn